Home > Betrouwbare webshop Aliexpress in Nederlands

Betrouwbare webshop Aliexpress in Nederlands

kopen in china bij aliexpress webshop

Aliexpress is toch wel een van de grootste en meest betrouwbare webshops in China, misschien zelfs wel de grootste en meest populaire in Nederland.

Echt werkelijk alles kan je op dit platform aanschaffen.

Pluspunten:

Koperbescherming
De Kopersbescherming is zeker een goede mogelijkheid. Aliexpress is eigenlijk min of meer een platform waar kopers en verkopers “elkaar ontmoeten”. Het is dus niet Aliexpress die je het product verkoopt, maar de leverancier zelf. Aliexpress is de spin in het web. De koperbescherming is geralateerd aan de bezorgtijd, binnen de bezorgtijd moet het artikel in goede aarde ontvangen worden en op tijd. Natuurlijk loopt het vaak uit, dan verlengt de verkoper de koperbeschermingsperiode of hou het zelf in de gaten en vraag hier dan om.

Doordat er een koperbescherming is, ben je vrijwel zeker dat je het product ontvangt. Is het niet in goede aarde ontvangen, dan kan je als eerste communiceren in het Engels met de verkoper. Over het algemeen reageren deze vrij snel. Kom je er niet uit, open dan een dispute ticket (geschil). Op de foto zie je een screenshot van een bestelling die wij gedaan hebben maar nooit ontvangen hebben. Aliexpress heeft beide kanten aangehoord en is overgegaan tot terug betaling van het bedrag. Helaas gaat het soms ook mis met de postbezorging

Zelfde producten bij meerder leveranciers
Doordat AlieXpress een platform is, kunnen allerlei Chinese webshop leveranciers zich hierbij aansluiten. Dat wil zeggen dat ze onderling ook met elkaar concurreren. Je kan dus het product meerdere malen vinden en zo de beste deal zoeken. Voor sommige mensen kan dit wat verwarrend overkomen, maar als men dit weet, dan wordt het eerder een voordeel.

Meestal gratis verzending
De meeste producten worden gratis verzonden, het staat er dan duidelijk bij vermeld. Zie afbeelding. Mocht het niet zo zijn, dan zie je bij het begin van de bestelling wat de verzending kost. Je kan ook producten selecteren op gratis verzending.

Overleg goed mogelijk
Het komt geregeld voor dat een bestelling iets hoger dan 22 euro uitvalt. Een mogelijkheid is dan om met de verkoper te overleggen of de waarde iets lager kan worden aangegeven. Dit komt vaak genoeg voor, maar is uiteraard op eigen risico.

Geen invoerrechten en BTW
Er zijn ook geregeld leveranciers die vanuit een Europees land het product leveren. Op de afbeelding zie je een Telefoon, een HomTom HT3, die vanuit Duitland wordt verzonden. Op dit product is als het goed is al bij een grote invoer van producten invoerrechten en BTW betaald. Er zijn dus geen bijkomende kosten, behalve de kosten voor het verzenden van het product. Twijfel je? Contacteer dan de verkoper. Hieronder in ieder geval een screenshot van onze vraag aan een verkoper.

Hieronder zie je de foto van een bestelling die wij gedaan hebben.

geen invoerrechten of btwMinpunten:

Mogelijk Verwarrend bij eerste bezoek
Soms staat een product er vele malen op. Dit komt omdat er meerdere leveranciers zijn. Aliexpress is namelijk een platform die een soort van bemiddeld. Het is dan even zoeken en vergelijken van producten. Dit kan op aantal reviews, prijs, gratis verzending, etc. Eenmaal de website onder de loep genomen, is het echt lekker surfen en shoppen tegelijk.

 

zoekfunctie aliexpressLange vertaalde productomschrijving
Soms kan het wat rommelig overkomen door de lange product omschrijvingen die direct vertaald zijn via een vertaal computer. Ook het gebruikerspaneel als de website zelf zijn grotendeels vertaald middels een vertaal computer. Soms kan er dan iets niet helemaal goed vertaald zijn, hier kan je wel gewoon doorheen prikken. Zie afbeelding hieronder.

voorbeeld product aliexpress

Hierboven zie je dus dat het product gratis wordt verzonden. Ook dien je soms even wat te selecteren: lengte, maat, type, etc

Neem een kijkje op Aliexpress en je zal vast geen spijt krijgen.

Klik op deze link voor om door ons gedane bestellingen te bekijken.

 

Aliexpress is toch wel een van de grootste en meest betrouwbare webshops in China, misschien zelfs wel de grootste en meest populaire in Nederland. Echt werkelijk alles kan je op dit platform aanschaffen. Pluspunten: Koperbescherming De Kopersbescherming is zeker een goede mogelijkheid. Aliexpress is eigenlijk min of meer een platform waar kopers en verkopers “elkaar ontmoeten”. Het is dus niet Aliexpress die je het product verkoopt, maar de leverancier zelf. Aliexpress is de spin in het web. De koperbescherming is geralateerd aan de bezorgtijd, binnen de bezorgtijd moet het artikel in goede aarde ontvangen worden en op tijd. Natuurlijk loopt…

Review Overview

Prijs-Kwaliteit
Klantenservice
Verzending
Betrouwbaar
Gebruikersvriendelijk

Stem Oook

Summary : Totale Score AlieExpress

User Rating: 4.17 ( 3 votes)