Home > BijVerdienen via Dropshipping leveranciers met dropshipment

BijVerdienen via Dropshipping leveranciers met dropshipment

wat is dropshipping

Altijd al een webwinkel op willen starten maar geen zin in voorraad beheer? Altijd al wat bij willen verdienen via internet? Dan is een dropshipping webshop wat voor jou.

Steeds meer webwinkel eigenaren zijn dropshipping vanuit China aan het ontdekken. Een dropship webwinkel is een webshop die geen eigen voorraad beheert. Zodra er een bestelling wordt geplaatst bij de webwinkel plaatst de webwinkel eigenaar een bestelling bij de Chinese leverancier.

Wat is een dropshipping

Niet iedereen heeft hiervan gehoord. Het is echter wel een feit dat deze type websites als paddestoelen uit de grond schieten, wereldwijd dus niet alleen in Nederland. Een dropshipping website is een webshop die zelf eigenlijk helemaal geen voorraad heeft. Eigenlijk is het ook dan niet echt een webwinkel, maar meer soort service.

De webmaster besteld via diens account en laat het product dan gewoon direct vanuit China naar de consument leveren. Door deze constructie onstaat er een marge tussen inkoop en verkoop die de webmaster dan mooi in eigen zak mag steken. Hoeveel de winst marge bedraagt hangt af van het product en hoe hoog de webmaster graag diens winst wil zien. Dit kan wel oplopen tot 80 procent, maar het kan ook dat het product een paar keer op de de kop gaat. Bijvoorbeeld inkoop 1 euro en verkoop 3 euro. Op deze slinkse manier zonder risico is het dus goed verdienen als de methode goed wordt aangepakt.

 

Ken de webwinkel
Op basis van eigen ervaring of de ervaringen die je over de webshop kan vinden, kan je een aardige inschatting maken hoe lang de levering duurt en of de webshop wel te vertrouwen is. Aliexpress is als dropshipping partner een goede kandidaat. Artikelen zijn erg goedkoop en je kan per product reviews en aantal bestellingen inzien. Ook bij light in de box kan je ervaringen zien en bekijken hoe populair een product is.

 

Ken je producten
Als dropshipper kan je zelf ook producten bestellen en uittesten. Op deze wijze heb je zelf veel kennis van het product. Als dat een onmogelijke taak is, is het misschien wel belangrijk om je in bepaalde producten eens goed te verdiepen. Bijvoorbeeld door de ervaringen op de webshop zelf te lezen of op internet rond te speuren. Als een product bij de laatste trend hoort, dan kan dit een goede keuze voor je zijn dat product extra te promoten op je webshop of social media zoals Facebook en Twitter.

 

Levertijd
Als je via een Nederlandse website iets besteld, dan heb je het product vaak de volgende dag al. Zoals je zal begrijp is dat met een bestelling bij een Chinese webwinkel natuurlijk een stuk anders. Er zijn uitschieters van 8 a 10 dagen bij, maar dan zit je toch wel op zijn top. Meestal duurt het tussen de 2 en 6 weken voordat een bestelling geleverd wordt. Het is natuurlijk daarom ook zaak dat je dit wel duidelijk communiceert met je klanten.

 

Dropshipping Leveranciers / Groothandels

Op de Chinese markt zijn er overigens wel een aantal aanbieders die specifiek een speciaal dropshipment systeem hebben. Jij kan als klant dan afrekenen en zorgen dat het product als gift wordt verstuurd naar de ontvanger. Op deze wijze krijgt de ontvanger dan geen factuur bij het pakketje, zo weet hij of zij niet dat het rechtstreeks uit China komt. Al komt het wel eens voor dat het pakket Chinese tekens op de buitenkant van het pakketje heeft staan.

  • DealExtreme
  • FocalPrice
  • EachGame
  • LightinTheBox

 

Heeft Dropshipping jouw interesse?
Zoals je al gelezen hebt, komt er toch wel wat bij dropshipping kijken. Het is zaak om alle onderdelen van het proces op een juiste manier uit te voeren zodat je er de maximale winst uit weet te behalen. Hoe meer je over dropshipping weet, des te beter zal het je vergaan.

dropshipping tips

Dropshipping handleiding
Het boek Start met dropshipping is dan ook een juist keuze om als starter in Nederland een dropshipping website te beginnen. Dit boek staat boordevol tips, regels, wetten en andere zaken waar je beter maar van op de hoogte kan zijn. Het boek vraagt nog geen 4 tientjes investering en dat heeft zich eigenlijk al zo terug verdiend als je de waarde er van ontdekt.

 

Een aantal onderwerpen die het boek behandeld zijn:

  • Hoe om te gaan met retouren van producten
  • Contact met leveranciers
  • Is een branche succesvol
  • Hoe kies je een product / branche
  • Welke valkuilen moet je op letten
  • Wat zijn de voor en nadelen van dropshipping Nederland

 

TIP: Je kan een of meer dropshipping websites opzetten die specifiek op een bepaald type productlijn zitten.

PS: je zou niet de eerste zijn die een fulltime inkomen uit een of meerdere dropshipping websites haalt! Word jij een nieuwe dropshipper in kleding, elektronica, speelgoed of wat anders?

Link naar het startersboek dropshipping.

Altijd al een webwinkel op willen starten maar geen zin in voorraad beheer? Altijd al wat bij willen verdienen via internet? Dan is een dropshipping webshop wat voor jou. Steeds meer webwinkel eigenaren zijn dropshipping vanuit China aan het ontdekken. Een dropship webwinkel is een webshop die geen eigen voorraad beheert. Zodra er een bestelling wordt geplaatst bij de webwinkel plaatst de webwinkel eigenaar een bestelling bij de Chinese leverancier. Wat is een dropshipping Niet iedereen heeft hiervan gehoord. Het is echter wel een feit dat deze type websites als paddestoelen uit de grond schieten, wereldwijd dus niet alleen in Nederland.…

Review Overview

Handige Info?

Stem ook

User Rating: 4.23 ( 2 votes)