Home > Invoerrechten en BTW op producten uit China

Invoerrechten en BTW op producten uit China

Zoals je wellicht al weet, moet er belasting en invoerrechten worden betaald op producten die buiten Europa worden worden besteld. Voor China is dat niet anders.

De belastingvrije 22 euro grens
De grens die geldt is 22 euro voor een bestelling uit China. Bestel je een artikel onder de 22 euro, dan hoef je verder niets te betalen als het product gratis wordt verzonden.

Let wel op de koers van de dollar. Momenteel is 22 euro omgerekend 23,45 dollar. Kijk hier voor de actuele koersen en omrekencalculator. Zodoende kan je hierop letten indien je onder de 22 euro wilt bestellen. Overigens als je boven de 22 euro zit, dan is vaak de verkoper wel bereid om het bedrag iets lager te laten uitvallen als je hierom vraagt zodat je meer zekerheid hebt.

Bestelling tussen 22 en 150 euro
Is het bedrag boven de 22 euro, dan geldt er een bovengrens van 150 euro. Zit je in deze klasse, dan betaal je inklaringkosten + BTW. Het percentage BTW op een product is hetzelfde als dat je een product in eigen land koopt, namelijk is 21%.

Inklaringskosten
De inklaringskosten zijn standaard met PostNL rond de 13 euro. Met bijvoorbeeld UPS zijn de inklaringskosten iets lager. Het kan dus wat verschillen. Een bestelling van 50 dollar zal dus uitkomen rond de 70 euro.

 

invoerrechten op producten uit china

Belastingvrije drempel van 22 euro

 

Verzending als gift
Het komt ook voor dat een zending verstuurd wordt als gift, dit staat dan op het pakket. Je kan bij de verkoper hierom verzoeken en wellicht gaat deze er dan in mee. Voor een gift geldt een belastingvrije drempel van 45 euro. Zie afbeelding hier beneden.

verzending uit China als gift

bron: postnl

Hier vind je meer informatie over de gift drempel van 45 euro.

Postnl verzoek tot gegevens
Het kan ook zijn dat het bezorgingsbedrijf niet weet wat de waarde is van het product omdat de leverancier wellicht is vergeten het bedrag op de zending aan te geven of omdat ze het willen controleren. In dat geval zal je onderstaand formulier thuis gestuurd krijgen om het vervolgens ingevuld met factuur terug te sturen of te mailen (email staat op begeleidende brief). Onderstaand formulier is van Postnl, het kan natuurlijk een ander formulier zijn als de bezorger anders is dan Postnl.

information voor aangifte formulier

Een kwestie van invullen en gegevens bij voegen

Zoals je wellicht al weet, moet er belasting en invoerrechten worden betaald op producten die buiten Europa worden worden besteld. Voor China is dat niet anders. De belastingvrije 22 euro grens De grens die geldt is 22 euro voor een bestelling uit China. Bestel je een artikel onder de 22 euro, dan hoef je verder niets te betalen als het product gratis wordt verzonden. Let wel op de koers van de dollar. Momenteel is 22 euro omgerekend 23,45 dollar. Kijk hier voor de actuele koersen en omrekencalculator. Zodoende kan je hierop letten indien je onder de 22 euro wilt bestellen.…

Review Overview

Handige Info?

Stem Ook

Summary : Score

User Rating: 4.8 ( 1 votes)